Budvani, pronađite žute kante: Odložite plastični otpad na 30 lokacija u gradu

Komunalno preduzeće Budva je na 30 lokacija na potezu Budva-Petrovac postavilo kante za selektivno odlaganje plastike, koje su donirane u sklopu projekta Budva Zero Waste City.

Prepoznatljive mrežaste kante, žute boje i sa logotipom projekta, postavljene su na postojećim kontejnerskim mjestima – i to u gradskom jezgru Budve na 21-oj lokaciji, a u Bečićima, Svetom Stefanu i Petrovcu na po tri mjesta.

Reciklaža nije nešto što se dešava daleko od nas, već baš u našim kućama, na poslu, na plaži. Zato, učinite jednostavan korak – plastični otpad iz vašeg domaćinstva nemojte miješati sa ostalim otpadom, već ga odvojite i odložite u neku od postavljenih 30 kanti. Već tom akcijom doprinijeli ste reciklaži.

U okviru projekta Budva Zero Waste City, koji finansira Coca-Cola fondacija Budva će dobiti i pametne klupe, kao i Interaktivni centar, u kojem će posjetioci na jednom mjestu moći da saznaju kako Budva može smanjiti količinu otpada, te kako oni tome mogu da doprinesu.

Takođe, NVO Eko Centar Budva sa volonterima organizovaće i edukaciju “Od vrata do vrata” u okviru koje će posjetiti oko 7.000 domaćinstava u Budvi i informisati ih kako mogu povećati stepen reciklaži i svoju okolinu učiniti zdravijom.

Početkom naredne školske godine planirane su edukacije djece predškolskog i školskog uzrasta.