Postavljena prva reciklažna ostrva

Uhvati čist talas - mediji - reciklažna mjesta, Budva, Rafailovići i Bečići, Crna Gora

Prva reciklažna ostrva u sklopu kampanje „Uhvati čist talas“ postavljena su na osam plaža u Bečićima i Rafailovićima. Reciklažna ostrva su posebno označeni prostori, na kojim se nalaze posude za selektivno odlaganje ambalažnog otpada.

Kupači i gosti ugostiteljskih objekata Olimpic summer, Samsara beach, Jeff, Galata, Cesar palace No1, Arena, Lumbrela i Dolce Vita moći će već od danas da staklo, plastiku i limenke odlažu u brendirane kante, na kojima postoji i informacija o vrsti otpada za koju su namijenjene.

Kako da prepoznate reciklažna ostrva? Jednostavno – svako smo označili zastavom-jedrom sa prepoznatljivim ,,Uhvati čist talas” znakom. Ukoliko uživate u piću u nekom od lokala na ovih osam lokacija, vidjećete i informator o projektu. Urađen na crnogorskom i engleskom jeziku, informator poziva sve goste da se uključe u projekat kroz odgovoran odnos prema ambalaži, samim tim i prema prirodi.

Slijedi postavljanje reciklažnih ostrva na još 22 lokacije u opštini Budva,  kao i akcije animacije gostiju koje ćemo realizovati u partnerstvu sa lokalnom nevladinom ogranizacijom Eko centar Budva.

Uhvatimo čist talas – odložimo otpad na za to predviđene lokacije i pošaljimo ga na dalju reciklažu.