O projektu - Budva Zero Waste City

Coca-Cola sistem, Coca-Cola fondacija i NVO EKO Centar Budva pokrenuli su projekat Budva Zero Waste City (BZWC). Projekat je sveobuhvatna ekološka inicijativa koja ima za cilj SMANJENJE i PREVENCIJU stvaranja otpada te pravilnu SELEKCIJU i RECIKLAŽU.

Kroz Budva Zero Waste City edukovaćemo sve građane, a posebno djecu predškolskog i školskog uzrasta zašto je važno odvajati otpad i slati ga na reciklažu.

Budvanima poklanjamo i jedinstveni Interaktivni centar, mjesto gdje će posjetioci moći da saznaju kako će Budva smanjiti količinu otpada, kako oni mogu da doprinesu reciklaži, kao i na koji način svako od nas može učiniti grad ljepšim i zdravijim za život.

U okviru Budva Zero Waste City projekta podržali smo i razvoj infrastrukture u ovom primorskom gradu. JP Komunalno Budva donirali smo 30 mrežastih kanti za odvajanje plastičnog otpada, dok će sugrađani dobiti i pametne klupe koje koriste solarnu energiju i pružaju besplatan WI-FI.

Najveće inicijative počinju uvijek malim koracima. Problem otpada je kompleksno pitanje i važno je da se uključimo svi – građani, država i njene institucije. Nadamo se da ćete nam pomoći u ovoj inicijativi i ostvarenju vizije da što više otpada bude reciklirano!