Plaža + reciklaža = Čist talas

Uhvati čist talas - mediji - plaža i reciklaža, Ulcinj, Crna Gora

Šta je za vas idealan odmor na moru? Uživanje pored tirkizne vode na čistoj plaži, uz šum talasa i pogled na plavi horizont...U ovaj savršeni kadar često „upadne“ otpad koji pluta u vodi ili viri iz pijeska.

Problemom ambalažnog otpada, koji se stvara na plažama i u ugostiteljskim objektima, bavi se  ekološka inicijativa „Uhvati čist talas“, koju je kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora ovog ljeta pokrenula u Ulcinju, u saradnji sa preko 15 partnera.

U 11 ugostiteljskih objekata u Ulcinju postavljena su mini reciklažna ostrva, na kojima se nalazi „Uhvati čist talas“ jarbol, kao i posude za odlaganje plastične, alumunijumske i staklene ambalaže. To su - Ulcinjska rivijera, Hotel Otrant, Azul Beach Resort by Karisma, Palata Venezia, kao i plaže Dolcinium, Nirvana, Giovanni's, Macao, Lido, Pacha i Kiteloop.

U okviru ovih objekata, promoteri svakodnevno edukuju posjetioce o važnosti pravilnog selektovanja otpada i reciklaže koja je krajnji cilj.

U videu pogledajte kakve su prve reakcije na kampanju “Uhvati čist talas“ te kako, baš vi, možete da doprinesete da nam obala i more ostanu čisti tokom i poslije ljeta.

https://www.youtube.com/watch?v=6oONdi_6aeI