Uhvati čist talas na 18 zelenih lokacija Pive!

Uhvati čist talas - mediji - 18 lokacija, Piva, Crna Gora

Kad se umorite od plaže i visokih temperatura, vrijeme je za malo drugačiji odmor. Vrijeme je za buđenje na svježem vazduhu i za noći pod vedrim planinskim nebom. Vrijeme je za pogled na zelenilo šuma i plavetnilo rijeka i jezera.

Vrijeme je za fantastičnu Pivu!

Znate li da se u njenom srcu, u Plužinama, nalazi najveći rezervoar pitke vode i najveće vještačko jezero u Crnoj Gori? Prostranstvo Pivskog jezera nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Baš kao ni kanjon rijeke Tare, neukrotive ljepotice čiji brzaci i smaragdno zelena boja oduševljavaju brojne rafting avanturiste.

Srca onih najistrajnijih ljubitelja prirode „ukrašće“ Trnovačko jezero, koje, baš u svom specifičnom obliku, priča priču o neraskidivoj vezi čovjeka i prirode.

Šta može da pokvari idiličnu sliku ovakvog odmora? Ako, i na trenutak, zaboravimo da brinemo o prirodi i njenim ljepotama.

Najčešće je narušava upravo čovjek, svojom nebrigom i nepravilnim odlaganjem ambalažnog otpada.

I baš ti, koji čitaš ovaj tekst, imaš važnu ulogu.

Ukoliko ovog ljeta boraviš u Plužinama, iskoristi priliku i pridruži se važnoj, četvrtoj sezoni ekološke inicijative „Uhvati čist talas“.

Realizuju je, po prvi put na sjeveru, kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i The Coca-Cola Company zajedno sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencijom za zaštitu životne sredine, Opštinom Plužine, Parkom prirode Piva, Komunalnim Plužine, Privrednom komorom Crne Gore i NVO „Ozon“.

Žuta posuda za plastiku i limenke, crvena za staklo

Šta treba da uradiš? Jednostavno je. Na lokacijama u sklopu 18 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA u Plužinama, postoje posebno brendirana reciklažna “uhvati čist talas ostrva“, sa posudama za selektivno razdvajanje ambalažnog otpada. Žuta posuda je za plastiku i limenke, a crvena za staklo.

Ukoliko ga pravilno odvojiš, znaj da će ga Opština i Komunalno Plužine poslati na reciklažu i na taj način pokazati kako, u praksi, funkcioniše pravilan sistem upravljanja ambalažnim otpadom.

Ne zaboravi da je čista priroda Pive najbolja razglednica koju ćeš poslati iz ovog kraja.

Doživi i sačuvaj čist talas prirode!